Muziektheater

Lost in de Kwekerij

In de kassen bij Sexbierum werken Friese en Poolse arbeiders. Doordeweeks plukken ze tomaten en komkommers. In het weekend wordt er gefeest en gedronken. Ze vormen een gemeenschap, een mienskip. Dan ligt er een lijk. Wie is het? Wat is er gebeurd? Muziektheaterproductie Lost in the greenhouse is een soort Romeo en Julia, maar dan in de kassen van Kwekerij Hartman in Sexbierum. Met oa Maartje van de Wetering en Leopold Witte. Deze voorstelling is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân Culturele Hoofdstad 2018, en te zien van 13 april t/m 20 mei.

Uit eten

100% Diervrij

Bij Mr. & Mrs. Watson in Amsterdam is alles plantaardig. Van de gerechten tot aan de zitbanken van ananasleer en de kaarsjes op de tafel. Ze serveren er verrukkelijke cashewfondue en bitterballen van chilipepers en zwarte bonen. Dat past goed in de officieuze vegan-hoofdstad van Europa die Amsterdam blijkt te zijn.

Dans

3x Ballet

Drie voor de prijs van een! Ballet Vlaanderen danst in een en dezelfde voorstelling: Ten duets on a theme of rescue door Canadese topchoreograaf Crystal Pite, een ontmoeting tussen Indiase en Westerse dansvormen in Kaash, en l’Oiseau de feu, een nieuwe kijk op het eeuwenoude Russische volksverhaal De vuurvogel. 2 en 3 mei in Carré, Amsterdam.

Museum

Nieuwe helden

Twente is een nieuw museum rijker: het No Hero Museum. En ze trappen stevig af met maar liefst drie tentoonstellingen: Ich bin ein Berliner (Berlijn door de ogen van verschillende kunstenaars), Living colors (bekijk én voel verschillende kleuren en materialen van schilderijen) en Outside (rond de Haagse School). Vanaf 15 april geopend in Delder.

Dagje uit

Dagje uit

In Limburg wemelt het vanaf half april van de aspergevelden waar het witte goud wordt geoogst. De provincie heeft in het land van Peel en Maas diverse routes uitgestippeld langs dorpen waar u de delicatesse kunt proeven of kopen om thuis klaar te maken. T/m 24 juni.

Cabaret

Erik van Muiswinkel

Hij is een ouderwetse voorvechter van de publieke zaak, mensenrechten en internationale solidariteit. En nu komt cabaretier Erik van Muiswinkel met De oplossing: een theatrale loutering in vijf bedrijven met stevige grappen, rake typeringen, relativeringen en mopperige terzijdes. 21 april t/m 3 juni in het theater.

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact