Foto: Sander Heezen

Muziek

Concerten & lichtkunst.

Bij het Music & Lights Festival komen concerten van o.a. Remy van Kesteren en Tim Knol, audiovisuele kunst (waarbij bomen een stem krijgen), videoprojecties én lichtkunst samen in en rond openluchttheater Caprera. Speciaal voor de Music & Light Nights wordt het parkeerterrein omgetoverd tot foodcourt. Je kunt al vanaf 17 uur terecht voor lekker eten en drankjes en om 19.30 uur beginnen de eerste optredens. Op 7 en 8 september in Bloemendaal.

Theater

Eigenzinnige Tsjechov in Bostheater.

Op het prachtige buitenpodium in het Amsterdamse Bos wordt t/m 8 september een eigenzinnige bewerking opgevoerd van De meeuw van Anton Tsjechov. Een komedie over de tragische en hilarische pogingen om het leven zin te geven. Het terrein bij het Bostheater is open vanaf 18.30 uur. De voorstelling begint om 21 uur en duurt tot ca 22.30 uur. T/m 8 september.

Voorstelling

Bonte Gala Avond Haarlem

Op 30 september 2018 is het precies 100 jaar geleden dat Stadsschouwburg Haarlem werd geopend! Als opmaat voor een knallend feestseizoen nemen Haarlemse artiesten als Erik van Muiswinkel, Brigitte Kaandorp en Mylou Frencken de Stadsschouwburg een week lang over met de feestelijke Bonte Gala Avond. Hilarisch programma met oude hits, nieuwe acts, verrassende combinaties en echte meezingers. Over Haarlem, de Haarlemmers, maar vooral over de 100-jarige Grand Old Lady zelf. 23-28 september.

Vliegers in Scheveningen

Vlieger XL.

De grootste vliegeraars uit de wereld komen op 29 en 30 september naar Scheveningen om hun spectaculaire creaties te laten zien. Zoals de monstervlieger van maar liefst 66 meter lang en 25 meter breed. De hele dag zijn er demonstraties van onder meer stuntvliegeren en powerkiten.

Kunst

Kunstroute Leiden.

Van schilderkunst en keramiek tot sieraden en design. Museum De Lakenhal geeft met de Kunstroute Leiden allerlei vormen van beeldende kunst een podium. Met onder meer ‘papieren poëzie’ van dichter Pink Meltzer en grafisch ontwerper Peter Visser, textielkunst van Anja Scholten en hedendaags werk van jong kunstenaarscollectief ROEM. Op 22 en 23 september.

Foto: Erik van Gurp

Plukken

Beethoven en meer.

De Nederlandse pianist Ronald Brautigam bundelt zijn muzikale kwaliteiten al langer met de Zwitserse cellist Christian Poltéra. Het duo is geregeld op podia te zien en horen met een breed repertoire, waarin bijna altijd een flinke vleug Beethoven zit. Op 7 oktober staan ze samen in het Amsterdamse Muziekgebouw aan ’t IJ. Het kan niet anders dan een hoogstaand, meesterlijk avondje worden.

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact