Foto: Scala Photography

3x lachen

Vrolijk 2019!

Begin het nieuwe jaar met een lach! Bijvoorbeeld bij Charley, de komische musical met o.a. Jon van Eerd en Vera Mann (te zien t/m 21 april 2019). Of bij absurde sketches en visueel spektakel in Droeftoeters van cabaretgroep Oeloek (t/m 10 mei 2019). Of met Highlights van good old Tineke Schouten met 7-koppig orkest (t/m 21 mei 2019).

Met Youp en Nelleke

Literatuurfestival.

Who wants to live forever? Daarover kunt u mijmeren tijdens de 24ste editie van Winternachten, samen met ruim 80 binnen- en buitenlandse schrijvers en dichters die hun gesprekken, voordrachten en films tonen op 13 Haagse podia. Met onder anderen Youp van ’t Hek, Ian Buruma en Nelleke Noordervliet. Winternachten Internationaal Literatuurfestival Den Haag, 17 t/m 20 januari.

Tentoonstelling

Sterke vrouwen in de mode.

Nooit eerder stonden zó veel vrouwen aan het hoofd van een modehuis. Daarom een tentoonstelling volledig gewijd aan vrouwelijke ontwerpers. Met creaties van sterke en opvallende vrouwen als Coco Chanel, Vivienne Westwood en Stella McCartney. Boegbeeld is Eveline Hall, die op haar 65ste werd ontdekt en daarna voor de lens van zowat alle beroemde fotografen – onder wie Peter Lindbergh – poseerde. Femmes Fatales; Sterke vrouwen in de mode, t/m 24 maart 2019.

Design

OBJECT Rotterdam.

OBJECT Rotterdam strijkt van 8 t/m 10 februari 2019 ­­­neer op alle verdiepingen én het dak van het Rotterdamse HAKA-gebouw. Eén lang weekend zijn alle hoge ruimtes gevuld met design van gevestigde namen, bekende designlabels en aanstormend talent. En alles is te koop. De ontwerpers zelf zijn er ook en lichten hun werk toe.

Foto: Joost de Leij

Foto: Ferry Knijn

Ode aan soul

It’s a man’s world.

Van levende legende Stevie Wonder kunnen we nog altijd genieten maar souliconen James Brown en Marvin Gaye leven voort middels hun muziek. De theatrale ode It’s a man’s world brengt ze allemaal opnieuw op het podium en neemt u mee op een muzikale trip naar Memphis en Detroit. Van 17 januari t/m 11 mei in het theater.

¡Olé!

Flamenco Biennale.

Het is weer bijna tijd voor de Flamenco Biënnale. Dit jaar zijn in maar liefst tien steden de beste flamencoconcerten en -optredens te zien, aangevuld met workshops, lezingen, interviews, films en jawel: flamenco-yogalessen.

Van 18 januari t/m 10 februari.

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact