Wandeling

Street art in Hasselt.

Net over de grens, in het Belgische Hasselt, hangen de gevels er vol mee: street art van gerenommeerde kunstenaars zoals de Spanjaard Belin en de Belgisch-Colombiaanse Jaba, die onder meer meewerkte aan films als Star Wars en Indiana Jones. Op zondag 29 juli en zondag 26 augustus kunt u een Street Art Wandeling maken langs de kleurrijke kunstwerken door de binnenstad van Hasselt. De wandeling is 8 km. De kosten zijn € 15 (mét drankje & zomers knabbel onderweg).

Friese Ballonfeesten

Indrukwekkend!

Het is een ongekend schouwspel van tientallen opstijgende heteluchtballonnen. Het Friese Joure haalt tijdens de Friese Ballonfeesten de meest indrukwekkende ballonnen uit binnen- en buitenland naar het noorden. Denk aan een ballon in de vorm van een Zwitsers huis, een racemotor en een likeurfles uit Portugal. U kunt zelf ook mee in een ballon! De 33ste Friese Ballonfeesten is van 25 t/m 29 juli 2018.

Museum

Doosje van Droste.

Van iconische cacaoreclame tot de kunst van het foodbloggen: de tentoonstelling "Food is fictie" laat zien wat het belang is van verpakkingen en voedselpresentatie door de jaren heen. Met retro en eigentijds design, fotografie, film en een mooi randprogramma met workshops, lezingen en evenementen. Te zien t/m 28 oktober bij Design Museum in Den Bosch.

Kamermuziek in Delft

Met stoelendansconcert.

Rond het museum het Prinsenhof in Delft wordt al ruim twintig jaar het festival voor kamermuziek gehouden. Het zogenaamde Delft Chamber Music Festival duurt tien dagen waarin twintig concerten plaatsvinden. Met dit jaar o.a. cellist Julian Steckel, violiste Tianwa Yang, pianist Roman Rabinovich, het gratis Marktconcert en Stoelendansconcerten in Midden-Delfland. Van 26 juli t/m 5 augustus.

Plukken

Blauwebessenland.

Neem een grote emmer mee en uw bessenavontuur kan beginnen. Bij Blauwebessenland in Limburg ziet u blauwe bessenvelden zo ver als de horizon reikt. Vanaf medio juli tot medio augustus mogen alle bessen worden geproefd en zelf worden geplukt. Lekker, maar ook supergezond: het hoge gehalte aan antioxidanten in de blauwe bes gaat celmutaties tegen en verlaagt de kans op de ziekte van Parkinson.

Vondelpark

Genieten voor nop!

Ook deze zomer kunt u in het Vondelpark Openluchttheater gratis genieten van fantastische voorstellingen. Dat wordt lachen met Eva Crutzen, Kamagurka en De Fransse Eijkel (regie: Kees Prins), meezingen met het nieuwe Nederlandse levenslied gebracht door de 10-koppige band INKT, u vergapen aan acrobatiek en dans van Panama Pictures en welja, swingen op New Cool Collective! Waar wacht u nog op?

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact