Langer thuis wonen. Dat wil iedereen wel!

Langer thuis wonen is de wens van veel ouderen. Ook de overheid stimuleert dit, aangezien mensen thuis in hun vertrouwde omgeving vaak beter af en vooral gelukkiger zijn.

Als je mensen vraagt waarom ze thuis willen blijven wonen, dan krijg je de volgende reacties:

  • Geluksgevoel en zelfstandigheid nemen toe.
  • Geen afscheid hoeven nemen van de vertrouwde omgeving, buren en vrienden.
  • Sociale contacten zijn beter te onderhouden.
  • Zelf de regie houden over het eigen huis en de eventuele aanpassingen daarin.
  • Lagere woonlasten (vaak laag vanwege een afgeloste hypotheek, of lage huur).

Slimme innovaties

Natuurlijk, langer thuis wonen gaat hand in hand met een goede gezondheid. Maar soms kunnen slimme innovaties ook een handje helpen. Niet alleen voor u, maar vooral ook voor de onmisbare kinderen of mantelzorgers die hier in kunnen ondersteunen. Zo kunt u, zo lang u thuis woont, ook veilig en verbonden met uw sociale omgeving thuis blijven wonen.

Sociale verbinding

Het is niet de technologische innovatie die u langer thuis laat wonen. Juist de inbedding van de techniek in uw sociale omgeving staat voorop. Een bekende is alarmering bij inbraak naar uw buren, maar denk bijvoorbeeld ook aan een slimme sensor die een val kan detecteren, of een waterlekkage, zodat er snel iemand uit de directe omgeving kan komen helpen. Ook de verbinding met bijvoorbeeld uw huisarts is belangrijk. De komende jaren komen er steeds meer verschillende slimme apparaten op de markt die bijvoorbeeld vitale lichaamsfuncties kunnen monitoren. Denk bijvoorbeeld aan de analyse die apparaten als bijvoorbeeld een hartslag- of bloedsuikermeter voortbrengen.

Probeer het zelf uit

Vanuit Zwitserleven Zelect bieden we u de mogelijkheid om kennis te maken met een aantal diensten van Altijd Thuis zoals een eenvoudig alarmsysteem of een tool ter ondersteuning om langer veilig thuis te wonen met behulp van uw naasten.

Kijk op www.altijdthuis.nl/zwitserleven voor de mogelijkheden. Het aanbod is geldig tot 1 september 2018.


Over AltijdThuis
Eind 2015 heeft AltijdThuis met een aantal samenwerkende partners de innovatieprijs van de Veiligheidsregio Brabant gewonnen Deze organisatie met de naam Leefsamen rolt inmiddels haar dienstverlening uit bij gemeenten, veiligheidsregio's, zorginstellingen en andere lokale partijen die gericht zijn op het veiliger en langer thuis laten wonen van minder zelfredzame mensen.

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact