Tentoonstelling

Zomer in de fundatie.

Het wordt een mooie zomer bij Museum de Fundatie, met drie nieuwe tentoonstellingen vanaf 16 juni: schilderijen van papierwerken van Fritz Klemm, de serie Japanese paintings van Jasper Krabbé en enorme roestvrijstalen sculpturen van Ronald A. Westerhuis, de ontwerper van het MH17-monument.

Muziek

Muziek in Utrecht.

Na de succesvolle eerste editie van Utrecht Centraal wordt de stad Utrecht op zondag 3 juni 2018 voor het tweede jaar op rij één groot muziekpodium. Tijdens het gratis (!) muziekfestival treden artiesten op door de binnenstad, binnen en buiten.Colin Benders (Kyteman) opent voor één dag zijn Museum van Geluid, speciaal opgezet voor Utrecht Centraal, verder met o.a. gitarist Bram Stadhouders met het befaamde straatorgel De Drie Pruiken uit Museum Speelklok, jong talent van de Herman Brood Academie en als afsluiter zangeres Eefje de Visser in de tuin van het Centraal Museum. 3 juni.

Botanische tuin

Hortus.

Eén keer per jaar is de Hortus Leiden tot in de late uurtjes open en dat is tijdens de langste nacht van het jaar. Speciale bloemen die alleen ’s avonds volop geuren, zoals de reuzenwaterlelie, zijn dan te ruiken en te zien. 21 juni.

Route

Kunstroutes.

Heerlijk dat de zomerzon er is, maar ideaal museumweer is het niet. Gelukkig kunnen kunstliefhebbers in de zomer terecht in Gelderland om lekker op de fiets of te voet verschillende kunstroutes af te gaan – met naast beeldende kunst ook muziek en poëzie. Op 2 en 3 juni in de omgeving Renkum of de laatste twee weekenden van juni in Zaltbommel.

Uit eten

Duurzame lunch.

Aloha zit in de wildwaterbaan van voormalig tropisch zwemparadijs Tropicana in Rotterdam. Vanaf het terras, waar ooit het buitenzwembad was, kijkt u uit over de Maas. Echt een heel bijzonder plekje! Bij Aloha is alles duurzaam. Van restanten melk uit de koffiebar maken ze ricotta voor salades en de bes van de koffieboon is de basis van hun ijsthee. Op het terras staat een bijentuin waarvan de honing in je thee gaat.

Kunst

Nieuwe helden.

Zo’n 25 kunstenaars vertaalden honderd beroemde schilderijen van Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw naar indrukwekkende zandcreaties. Onder meer De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn en Het Melkmeisje van Vermeer zijn levensgroot te zien bij ’t Veluws Zandsculpturenfestijn. T/m 27 oktober.

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact