Foto: Tos Kostermans

Muziektheater

De gouden jaren.

De muzikale theatervoorstelling De gouden jaren is een trip down memory lane met (polygoon)beelden, verhalen en liedjes uit de jaren 45 tot aan de jaren 70. Met o.a. Cor Bakker en Jacques Klöters. T/m 20 april 2019 in de theaters.

Winterfun

Paleis Het Loo.

Workshops, koninklijk gedekte tafels, kerstbomen en lichtjes, maar vooral de hele ijsbaan over zwieren. Het Stallenplein van Winterpaleis Het Loo wordt van 15 december t/m 6 januari omgetoverd tot een sprookjesachtig festijn.

Cabaret

Louise Korthals.

Met haar talent om mensen te laten lachen én mooie liedjes te maken en zingen, won Louise Korthals het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na een geslaagde oudejaarsconference met Dolf Jansen keert ze nu solo terug met Alles is er: opnieuw vol spitsvondige grappen en poëtische muziek. Van 30 november 2018 t/m 1 juni 2019.

Tentoonstelling

Cool Japan.

Van herkenbare Japanse horror tot opvallende fashion uit de straten van Tokio. Cool Japan brengt het allemaal samen. De tentoonstelling laat zien hoe de Japanse iconen van nu in een lange traditie staan. You love it or you hate it. T/m 1 september 2019 in het Tropenmuseum Amsterdam.

Foto: Kirsten van Santen

Foto: Minne Velstra - Wachten

Eropuit

Friese feestmaand.

November is dé feestmaand van Culturele Hoofdstad Leeuwarden-Fryslân Op Ameland exposeren zo’n 125 kunstenaars uit binnen- en buitenland (Kunstmaand Ameland), u kunt verschillende concerten en literaire avonden bijwonen, bij Museumplein Drachten tussen bijzondere lichtprojecten van Spaans kunstenaarscollectief Luzinterruptus doorlopen en Leeuwarden zelf vormt het podium van Explore the North, stadfestival voor muziek, literatuur, theater en beeldende kunst.

Tentoonstelling

Glaskunst van Dave Chihuly.

De wereldberoemde Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly wordt niet voor niets de magische meester in glas genoemd. Het lichtspel op zijn glas is betoverend. Het Groninger Museum haalt zestien sensationele installaties naar Nederland. Te zien in en buiten het museum. 8 december 2018 t/m 5 mei 2019.

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact