Theater

Bitterzoete komedie.

Met Genoeg nu over jou! viert de 82-jarige actrice Ingeborg Elzevier haar 60-jarig toneeljubileum. Als de dochter des huizes haar man verliest, is het de vraag wie daar het meeste onder lijdt: de dochter of haar moeder. De dochter is in staat het leven weer op te pakken, de moeder blijft hangen in diepe rouw.

Wijnproeverij

Slurpen moet.

De wijndruiven zijn weer rijp. Ook in Nederland. Op wijndomein St. Martinus in Zuid-Limburg maakt Stan veel prijswinnende rode en witte wijnen. De druivenranken in zijn Limburgse wijngaard reiken zo ver u kunt kijken. Voor 15 euro kunt u een rondleiding doen inclusief wijnproeverij. Mail naar info@wijnkenniscentrum.nl voor mee informatie.

Tentoonstelling

Modern idool.

De tentoonstelling Frans Hals en de Modernen. Hals ontmoet Manet, Singer Sargent en Van Gogh bevat unieke meesterwerken uit (inter)nationale musea en privécollecties. Doordat

de schilderijen van Hals naast die van de Modernen worden gehangen, kunt u zelf ontdekken hoe zij op het werk van Hals reageerden en hoe buitengewoon vernieuwend en modern Frans Hals wel niet was. 13 oktober 2018 t/m 24 februari 2019, Frans Hals Museum Haarlem.

Festival

Niet voor watjes.

De bossen rondom Bennekom staan tijdens festival Woest & Bijster vol met experimentele landschapskunst en locatietheater. Te vinden op spannende plekken zoals in verlaten schuurtjes en ruige beekdalen. Er is een route (15-25 km) uitgestippeld die u lopend of met de fiets kunt afleggen op zoek naar de locaties. 20 t/m 28 oktober.

Foto: Michael Hoedjes

Burlende herten

Bronsttijd.

In oktober imponeren de mannetjes met hun mysterieuze lokroep de vrouwtjes. Voor damherten is de bronsttijd aangebroken. Samen met een boswachter gaat u op zoek naar burlende herten in het duingebied rondom Haarlem. Trek onopvallende kleding aan en gebruik zo min mogelijk parfum en geuren, dan ziet u de meeste herten. Op 15 en 18 oktober in Nationaal Park Zuid-Kennemerland.

Kunst

Kinetische kunst.

Vanaf 22 september in de Rotterdamse Kunsthal: Actie – Reactie, 100 jaar kinetische kunst. Voel, ruik en hoor de kunstinstallaties van grootheden als Jesús Rafael Soto (foto), Franois Morellet en Carlos Cruz-Diez.

© Copyright 2011 - 2018 | Privacy statement | Cookie statement | Veilig internet | Disclaimer | Contact